Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe verpakking gaat vorming van ethyleen tegen

Het in Chicago gevestigde Hazel Technologies werkt actief aan het verminderen van voedselverspilling. Het bedrijf heeft daarom verpakkingsmateriaal ontwikkeld dat de vorming van schimmels tegen moet gaan en dat door simpele scheikunde het bederf van groenten en fruit vertraagt: Fruitbrites. 

Volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw wordt er in de VS na de oogst zo'n 11 miljard kilo aan groenten en fruit met een waarde van $30 miljard (€28,4 miljard) weggegooid. Hazel Technologies wil met de nieuwe verpakkingsoplossing dit volume aan verspilling verkleinen.

Ethyleen is een natuurlijk hormoon dat planten laat rijpen. Door de vorming van dit hormoon tegen te gaan, kan ervoor worden gezorgd dat groenten en fruit weken lang houdbaar blijven. FruitBrites van Hazel Technologies bevatten 1-methylcyclopropeen (1-MCP), dat de effecten van ethyleen nabootst, maar tegelijkertijd ook de ethyleen-receptoren in groenten en fruit blokkeert. 1-MCP is een molecuul dat in het verleden al vaker is gebruikt om groenten en fruit langer vers te houden. Andere bedrijven die van 1-MCP gebruik maken, zijn onder andere AgroFresh en FloraLife. 

Het verpakkingsmateriaal is biologisch afbreekbaar en niet giftig. Telers kunnen met FruitBrites de omzetmogelijkheden van hun producten verlengen zonder dat er gebruik gemaakt hoeft te worden van spray of andere chemische oplossingen. 
Publicatiedatum: