De volgende materialen werden geëvalueerd: polypropyleen macro-geperforeerd folie (F1) dat gebruikt wordt in de Italiaanse retail (Trepack, Italië van 25 micron) en die niet-commerciële, biologisch afbreekbare, niet-geperforeerde folies (prototypes Novamont, Italië (F2) van 25 micron, F3 van 15 micron en F4 van 25 micron. De conditie van de blauwe bessen werd 18 dagen lang beoordeeld. Gedurende deze periode werden de bessen eerste 15 dagen bij 1°C bewaard en vervolgens nog 3 dagen bij 20°C.
De ademhalingsgraad en doorlaatbaarheid bepaalden de aanvankelijke toestand binnen elke verpakking (0.2 kPa CO2 and 21.2 kPa O2) en waren dus van invloed op de gasvorming en kwaliteitsparameters. Uit de resultaten bleek dat bij gebruik van F3 de O2 waarden aan het einde van de bewaarperiode het gunstigst waren (5.7 kPa) waardoor een hoog gehalte aan anthocyanen (156.21 C3G mg/100 g PF) behouden bleef evenals een betere anti-oxidantenwerking (22.18 Fe2+/kg) bij 20°C.
Bron: Nicole R. Giuggioli, Vincenzo Girgenti, Cristiana Peano, 'Qualitative performance and Consumer Acceptability of Starch Films for the Blueberry Modified Atmosphere Packaging Storage', 2017, Polish Journal of Food and Nutrition Sciences, 2017, Vol. 67, No. 2, pp. 129–136. DOI: 10.1515/pjfns-2016-0023