Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

SAFE zet zinnen op export naar Rusland, Bulgarije, Portugal en Canada

De Zuid-Afrikaanse producent en exporteur SAFE (South African Fruit Exporters) onderhandelt momenteel met nieuwe klanten in Rusland, Bulgarije, Portugal en Canada om zijn citrus- en druivenexport naar deze markten verder uit te breiden.



De onderhandelingen zijn te danken aan enkele vruchtbare ontmoetingen die SAFE had tijdens de vakbeurs Fruit Logistica in Berlijn. "Ten eerste moet er overeenstemming bereikt worden over de kwaliteit, verpakking en financiële voorwaarden en vervolgens worden er afspraken over het transport en distributie gemaakt," legt marketingmanager Wibo van den Ende uit. Wibo vertegenwoordigde SAFE op Fruit Logistica waar het bedrijf een stand deelde met zijn Europese partner Haluco.



In Berlijn heeft SAFE van de gelegenheid gebruik gemaakt om leveranciers van nieuwe citrus- en druivenrassen te ontmoeten en kennis te nemen van nieuwe verpakkingsmachines en irrigatietechnieken voor zijn productie- en verwerkingsfaciliteiten in Zuid-Afrika.

"SAFE gelooft in de kracht van vernieuwing. Nieuwe rassen en technieken kunnen bijdragen aan het verminderen van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, kunstmest en water zodat we op een milieuvriendelijkere manier kunnen produceren," vervolgt Van den Ende.

Door nieuwe rassen en verdere mechanisatie kunnen de productiekosten verlaagd worden zodat SAFE-bedrijven efficiënter en productiever worden. "We letten goed op landen die voorlopen op het gebied van innovatie zoals Israël, Australië en Californië en proberen nieuwe methoden te implementeren waarvan we weten dat het onze telers de best mogelijke opbrengsten op zal leveren."

Voor meer informatie:
Wibo van den Ende
SAFE
Tel: +27 21 657 4000
Mob: +27 82 556 3890
Publicatiedatum: