Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexico ziet afzet jackfruit stijgen

"Hoewel jackfruit tamelijk nieuw is op de Amerikaanse en Mexicaanse markt, stijgt de vraag nu steeds meer consumenten deze bijzondere exotische vrucht leren waarderen," legt Gerardo Gutierrez uit, business developer bij de Mexicaanse Cabello Group. 



Het bedrijf startte 15 jaar geleden met de teelt in Nayarit en sinds 8 jaar teelt het ook jackfruit in Chiapas. Het product is dus betrekkelijk nieuw op de Mexicaanse markt. Momenteel is Cabello de enige jackfruitproducent in het zuiden van het land en binnenkort zal het bedrijf als eerste een GlobalGAP certificering ontvangen voor zijn jackfruitplantages en verwerkingsfaciliteiten.

Hoewel AziĆ« de grootste producent van deze fruitsoort is, ondervindt Cabello tot op heden geen concurrentie vanuit deze hoek. Dit komt omdat Cabello zich vooral richt op de binnenlandse (goed voor 1% tot 15% van de productie) en op de Amerikaanse markt, waar het overige volume afgezet wordt. 


Voor meer informatie:
Gerardo GutiƩrrez
Cabello Group
Telf.: +52 956 257 3685

Publicatiedatum: