Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
handelslocatie en logistiek centrum met een oppervlakte van 12.000 m2.

Nieuwe huisvesting voor Staay-Van Rijn op Fresh Park Venlo

Staay-Van Rijn (onderdeel van Staay food Group uit Papendrecht) heeft overeenstemming bereikt met Fresh Park Venlo over de realisatie van een nieuw te ontwikkelen handelslocatie en logistiek centrum met een oppervlakte van 12.000 m2.
Deze nieuwe huisvesting wordt ontwikkeld op enkele honderden meters van de huidige locatie, nabij Gate 1 van Fresh Park Venlo, direct gelegen aan de A73. De geconditioneerde huisvesting wordt voorzien van 2.500 m2 koelcellen, een Cash & Carry handelslocatie van 3.000 m2 en een kantooroppervlakte van 1.500 m2. De bouw wordt zo duurzaam mogelijk uitgevoerd en de energie binnen het gebouw wordt optimaal (her)gebruikt. De huisvesting wordt gerealiseerd door Fresh Park Venlo B.V. in samenwerking met logistiek vastgoedontwikkelaar Groep Heylen. De realisatie start medio 2017 en wordt begin 2018 opgeleverd. Staay-Rijn de Cash & Carry welke in de nieuwe accommodatie naar een oppervlakte van 3000 m2 wordt uitgebreid.



In 2006 startte Staay-Van Rijn met een locatie van 3.600 m2. In 2012 verhuisde het bedrijf naar een grotere locatie van 7.000 m2. Met de nieuwbouw die op stapel staat, wordt wederom een stap gezet. De uitbreiding is nodig vanwege de toenemende bedrijfsactiviteiten van Staay-Van Rijn vanuit Venlo. Dankzij het brede assortiment, het team en de ligging op Fresh Park Venlo (de logistieke hotspot van
Nederland) en de nieuwe accommodatie kan Staay-van Rijn zich de komende jaren verder ontwikkelen en inspelen op de nieuwe trends met gezonde voeding waarbij voor groenten en fruit een hoofdrol is weggelegd.

Fresh Park Venlo
Fresh Park Venlo is een 130 hectare groot Fresh & Food businesspark. Deze ontwikkeling bewijst opnieuw de belangrijke functie van Fresh Park Venlo als AGF-cluster voor de Euregio en Duitsland. Fresh Park Venlo ontwikkelt zich verder als een complete Food Hub voor de Europese markt. Dit is mede mogelijk door de strategische positie ten opzichte van de havens van Rotterdam en Antwerpen (trimodaal snel bereikbaar voor import reefers), de aanwezigheid van geconditioneerde warehouses en transport op Fresh Park Venlo en de betrouwbare levertijden naar het Duitse achterland.



Gemeente Horst aan de Maas
De nieuwbouwontwikkeling op Fresh Park Venlo ligt binnen de gemeentegrenzen van gemeente Horst aan de Maas. Gemeente Horst aan de Maas meldt hierover;
Als gemeente zijn wij verheugd dat agro-logistieke bedrijven in onze regio zich goed kunnen ontwikkelen. De toenemende vraag naar duurzame en kwalitatieve groente- en fruitproducten kan positieve effecten hebben voor de agrarische bedrijven uit de regio. De uitbreiding past prima de doelstelling om de agrofoodsector te versterken.
Publicatiedatum: