Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China toonaangevend met export van lychees naar Europa

"Lychees worden voornamelijk beïnvloed door het weer en door hoe lang het duurt voordat het fruit na de oogst op de markt komt. Toen we ons hier goed van bewust werden, begonnen we onze bedrijfsvoering daarop in te richten. We begonnen bij wijze van proef met aanplanting aan de hand van de standaarden van de EU. We verkregen een GlobalGAP-certificaat en exporteren sinds 2001 naar Europese markten. We investeren ieder jaar veel in veiligheid, zodat we de kwaliteit van onze lychees kunnen garanderen. Het exportvolume neemt elk jaar met een relatief stabiele exportprijs met 15% tot 30% toe."

Het Chinese Foshan Fuyi Food heeft zich gespecialiseerd in de wereldwijde export van lychees. Ivy Chen geeft uitleg over hoe haar bedrijf te werk gaat.



"Op dit moment heeft ons bedrijf drie faciliteiten op het eiland Hainan en in de provincies Guangdong en Shandong. In Shandong hebben we ook een magazijn voor koelopslag. We hebben een totaal areaal van 30.000 vierkante meter onder direct beheer, dat is verspreid van het noorden tot het zuiden van China. We hebben toegang tot nog eens 150.000 vierkante meter via coöperaties. Onze belangrijkste producten zijn onder andere lychees, gember, kastanjes, knoflook en lotuswortel."



"De kwaliteit van het product is afhankelijk van een goede kwaliteitscontrole van de wortelen. Onze bedrijfsvoering is verdeeld in verschillende teeltbedrijven die direct onder ons management vallen. Deze bedrijven planten samen met de bedrijven van onze coöperaties de producten aan, die door onze onderneming op de markt worden gezet. We hebben gespecialiseerd technisch personeel in dienst, die voor het gehele proces een uitvoerig managementprogramma in de praktijk brengen. Dit programma loopt van de aanplanting tot de oogst en wordt uiteindelijk aangestuurd door de bedrijfsleider. De stafleden dragen echter bij hem ook adviezen en ideeën aan waarmee we de controle en analyse van ons bedrijf centraal kunnen houden."



"Ons bedrijf Foshan Fuyi Food werd opgericht in 2004. In eerste instantie werden onze producten voornamelijk geëxporteerd naar de Amerikaanse markt. Daar kwam in 2007 verandering in toen een internationale inkoper van fruit contact met ons zocht. Sindsdien hebben we onze activiteiten uitgebreid naar markten over de hele wereld. In 2001 hebben we ook het importsegment van ons bedrijf uitgebreid. Sinds 2014 hebben we het merk "Groden" gecreëerd, dat specifiek is bedoeld voor de Chinese markt.

Ivy Chen
Foshan Fuyi Food Co.,Ltd
http://www.gaomingfenge.com/
Telï:+86 757 8862 1033
Fax:+86 757 8862 2203
Email: ivy@fsfuyi.com
Publicatiedatum: