Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Braziliaanse limes vullen gat in Spaanse productie

Hoewel limes in Spanje een seizoensproduct zijn, is er jaarrond vraag naar. Het bedrijf Mengis Export heeft dan ook besloten limes uit Brazilië te importeren. Brazilië is wereldwijd één van de grootste producenten van limes. "Op het moment zien we geen sterke stijging van de vraag aangezien deze doorgaans pas aantrekt als het warmer weer is," vertelt Eugenia Menédez, manger bij Mengis Export. Desondanks verwacht het Valenciaanse bedrijf dat de vraag de komende weken en maanden fors zal toenemen.



Tot dusver importeerde Mengis Export dit jaar zo'n 23.000 kilo limes. Het bedrijf verwacht echter dat de importvolumes zullen toenemen, afhankelijk van hoe de markt in Spanje zich de komende tijd ontwikkelt en hoe het binnenlandse seizoen verloopt. Groothandelaren zijn de belangrijkste klanten van het bedrijf. De prijs van een doos van 4,5 kilo ligt op €7,50, een prijs die volgens Menédez ongeveer vergelijkbaar is met die van vorig jaar.

Hoewel Brazilië een grote limesproducent is, is het land geen directe concurrent van Spanje omdat de Braziliaanse productie buiten het Spaanse seizoen vermarkt wordt.


Voor meer informatie:
Eugenia Menéndez
Mengis Export SL
Tel. +34 639868270

Publicatiedatum: