Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Nog ingewikkeld, duur, ouderwets en traag"

"De luchtvracht moet nodig digitaliseren"

De luchtvracht moet nodig digitaliseren. "Dat per zending 21 documenten 40 keer moeten worden verstuurd in 20 stappen, maakt luchtvracht ingewikkeld, duur, ouderwets en traag", aldus het verladersadviescomité van The International Air Cargo Association (TIACA).

Aantrekkelijkheid luchtvracht
De Shippers' Advisory Committee pleit voor de nodige veranderingen en gewenste innovaties om de luchtvrachtketen efficiënter en transparanter te maken. Het comité, dat TIACA adviseert over de wensen en eisen van ondernemingen die hun producten per luchtvracht verschepen, denkt hierdoor de aantrekkelijkheid van luchtvracht voor handels- en productiebedrijven te vergoten.

Voorzitter van de Shippers' Advisory Committee is Lars Droog. Hij is ook voorzitter van de Raad voor Lucht- en Expresvervoer van evofenedex.

Digitalisering

De Shippers' Advisory Committee wil op korte termijn werk maken van een zogenoemde logistics data backbone, waar data tussen partijen worden gedeeld en de data vanaf de bron leidend zijn. Dit voorkomt fouten in het proces en vermindert administratieve rompslomp.

Ook zetten zij in op het gebruik van smart labels en intelligent boxes voor het verhogen van transparantie en kwaliteit. Zij erkennen dat elke verlader zijn eigen wensenlijstje heeft met betrekking tot luchtvracht, maar dat het vergroten van efficiënte, transparantie en kwaliteit bij iedereen bovenaan het wensenlijstje staan.

European Shippers' Council

De Europese koepelorganisatie voor verladers, de European Shippers' Council (ESC), ondersteunt het initiatief van de Shippers' Advisory Committee. ESC zal ook via zijn positie in het bestuur van TIACA de belangen van de verlader behartigen en zorgen voor de verdere uitwerking van het White Paper. Volgens de ESC is het goed dat TIACA een dergelijk initiatief heeft genomen en dat de verlader nu integraal onderdeel is van de luchtvrachtketen.

Bron: EVO
Publicatiedatum: