Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Colombiaanse Bengala Agricola SAS grootste ananasexporteur

In slechts vijf jaar heeft Bengala Agricola SAS zich ontwikkeld van regionaal naar internationaal erkend bedrijf en exporteur van tropisch fruit. Het belangrijkste product van dit bedrijf uit de Valle del Cauca is de ananas (vers, pulp en sapconcentraat). Dit is een markt die andere Colombiaanse bedrijven nog niet erg verkend hebben.

Bijna de helft
Bengala wordt momenteel gezien als leidende producent en exporteur van ananas. Het bedrijf vertegenwoordigt 40 procent van de internationale verkoop. Om dit te bereiken, trad Bengala drie jaar geleden toe tot verschillende diensten van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (Mincit) en voldeed het aan de vereisten om als bedrijf te mogen opereren. Het resultaat is dat het bedrijf sinds 2015 internationale markten verkent en klanten heeft in de Verenigde Staten, Europa, Azië, Zuid-Amerika, Noord-Afrika, Japan en Saudi-Arabië.

"Er moet een synergie zijn tussen de publieke en private sectoren. Het land moet ontwaken en de internationale markt als mogelijkheid gaan zien", aldus Mauricio Lopez, businessmanager van Bengala Agricola. Volgens Lopez heeft het bedrijf werkgelegenheid gecreëerd in de regio waar het werkzaam is en heeft het bewezen dat Colombianen kwaliteitsfruit kunnen produceren voor veeleisende internationale markten.

Bengala Agricola heeft ook bijgedragen aan de oprichting van Asocolpiña, de vereniging van ananasproducenten die 12 bedrijven samen heeft gebracht, hun processen efficiënter heeft gemaakt en de teelt en marketingpraktijken heeft verbeterd. Het bedrijf is al door ICA en de World Basc Organization gecertificeerd met die Business Alliance for Secure Commerce. De GlobalGAP-certificering wordt verwacht in april en een certificering van Rainforest Alliance tegen het eind van het jaar.

Source: eltiempo.com
Publicatiedatum: