Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Filezwaarte +5% in eerste maanden 2017

Opnieuw meer vertragingen op de weg

De vertraging op de Nederlandse wegen was in de eerste twee maanden van 2017 opnieuw groter vergeleken met begin 2016. Op het hoofdwegennet steeg de filezwaarte (lengte maal duur van de file) met zo'n 5 procent.

Grootste knelpunten

Volgens cijfers van de ANWB nam de reistijd van weggebruikers op het gehele wegennet met ruim 18 procent toe. Het verkeer heeft vooral overdag en tijdens de avondspits steeds meer hinder van files. De grootste knelpunten in de spits lagen op de A27 Utrecht richting Gorinchem en op de A4 van Amsterdam naar Den Haag.

Incidenten
In de regio Rotterdam ondervond het verkeer veel hinder door incidenten. Op woensdag 22 februari verliep de avondspits chaotisch doordat op de A16 een vrachtwagen was ingereden op een caravan. Tijdens de storm op donderdag 23 februari veroorzaakte een omgewaaide aanhangwagen van een vrachtauto op de Van Brienenoordbrug een verkeersinfarct rond de havenstad.

Publicatiedatum: