Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Joep van Koevorden, BioTropic:

"Als Europees bio-hardfruit van de markt is, barst vraag naar overzee los"

Tholen - Bij BioTropic startte twee weken terug het overzeese hardfruitseizoen met de aankomst van de eerste Argentijnse Williams-peren en dit wordt vrijdag vervolgd met de eerste Red Bartlett-peren. "Het aanbod biologische peren in Argentinië is iets krapper dan vorig jaar", vertelt Joep van Koevorden van BioTropic. Volgens de importeur is de vraag naar overzeese bio-peren in grote mate afhankelijk van het Europese aanbod. "Zodra het Hollandse fruit op is, barst het Europese seizoen los. Normaal is de markt voor biologische peren in deze periode aardig leeg, nu is er nog een staartje en lopen de seizoenen even parallel."


 
"De eerste overzeese Royal Gala-appelen arriveren over twee weken. Overzeese appelen gaan nog minder goed samen met Europese oogst. Vorig jaar zijn de appelen erg hoog geëindigd en ik vermoed dat we dit seizoen op een iets lager seizoen starten. Voor de peren zijn de prijzen regulier. Over het algemeen liggen de prijzen voor overzeese bio-peren lager dan het Europese fruit. Kwalitatief ziet de oogst er goed uit", vertelt Joep.


 
"Het biologische hardfruitareaal in Argentinië is vrij stabiel en we verwachten een stabiel volume dit seizoen. Het overzeese bio-perenseizoen loopt bij BioTropic tot juli als de eerste Spaanse en Italiaanse bio-peren weer op de markt komen. De appelaanvoer loopt vanuit Argentinië en aansluitend Nieuw Zeeland door tot medio augustus. Het bedrijf zet de producten hoofdzakelijk af via bio-groothandels en de retail, waarbij Duitsland de belangrijkste afzetmarkt vormt.



Voor meer informatie:
Joep van Koevorden
BioTropic
Klappolder 193
2665 MP Bleiswijk
Tel: 030-2425010
jkn@biotropic.com
www.biotropic.com