Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De tomatensaus is uit de fles

Tomatensaus uit een fles bestaat al sinds de 19e eeuw, maar veel mensen hebben moeite om het goedje daadwerkelijk uit de fles te krijgen.

Australische onderzoekers hebben nu dé manier gevonden om tomatensaus uit de fles te krijgen en op je bord, waar die hoort. Dr Anthony Stickland, die lesgeeft in chemische en biomoleculaire techniek aan de universiteit van Melbourne, geeft uitleg. Hij zegt dat tomatensaus eigenlijk een "zachte vaste stof" is, ongeveer zoals verf of tandpasta. De saus reageert dus niet op druk zoals bijvoorbeeld melk of water dat doen. "In tomatensaus zitten delen van het vruchtvlees van de tomaat, waardoor het geheel aan elkaar plakt," zo legt hij uit. "Die vaste deeltjes vormen een netwerk met een zekere kracht, dus je moet genoeg kracht zetten om dat netwerk te doorbreken en de saus te laten stromen."

In onderstaande video zie je hoe je tomatensaus nu eigenlijk het beste uitschenkt.



Bron: news.com.au
Publicatiedatum: