Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Informatiebijeenkomst 'afvalbeheersbijdrage verpakkingen voor groenten- en fruitsector

Op donderdagmiddag 9 maart vindt er een informatiebijeenkomst plaats over de 'Afvalbeheersbijdrage Verpakkingen' waarbij verschillende kanten van het proces worden belicht. Aanleiding van de bijeenkomst is o.a. de nieuwe overeenkomst tussen GroentenFruit Huis en het Afvalfonds Verpakkingen voor 2017 – 2019. Tijdens de bijeenkomst zijn er drie presentaties.

Allereerst zijn er twee sprekers, Hans Pouwels en Gerard Ehrismann, vanuit het Afvalfonds Verpakkingen aanwezig die uitleg geven over de wettelijke basis. Waarom moet je afdragen aan het Fonds? Wie moet er afdragen? Welke verpakkingen en materialen zijn belast? En wat is de achtergrond van de verschillende tarieven per materiaalsoort? Zie ook www.afvalfondsverpakkingen.nl.

Daarnaast gaat Nicolette Quaedvlieg namens GroentenFruit Huis dieper in op de huidige en nieuwe regeling voor de groenten- en fruitsector. Voor wie geldt de regeling? En wat is er anders t.o.v. van de vorige afspraak, bijvoorbeeld de lijst met standaardgewichten? Ook wordt de opzet besproken om sectorcijfers voor de eenmalige logistieke hulpmiddelen te verzamelen i.p.v. aangifte voor individuele bedrijven.

Tenslotte zal een spreker dieper ingaan op de praktijk van de recycle keten van o.a. plastic. Ecologische én economische ontwikkelingen dwingen ons allemaal op een andere manier om te gaan met afvalstromen.

Kortom u komt meer te weten over het doen van aangifte voor verpakkingen op de Nederlandse markt en wat te doen in geval van export naar het buitenland.
Heeft u vooraf vragen over de sector regelingen of aangiftes bij het afvalfonds verpakkingen, laat het ons weten: Quaedvlieg@groentenfruithuis.nl

U kunt zich hier aanmelden

De bijeenkomst start om 13:30 uur tot ongeveer 16:30 uur in het HortiVERSum in Zoetermeer.

HortiVERSum
Louis Pasteurlaan 6
2719 EE Zoetermeer
Publicatiedatum: