Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Xtend MA-verpakking houdt hardfruit langer vers

Xtend MA-verpakkingen voor appelen en peren zijn ontworpen ter voorkoming van condensvorming door het aanpassen van de concentraties zuurstof en koolstofdioxide. Uiteraard is er rekening gehouden met het feit dat hardfruit gevoelig is voor CO2-schade wat kan leiden tot interne verkleuring van het fruit. 


Spaanse Royal Gala Appelen uit Spanje verpakt in Xtend bulkverpakking

Langer vers
Door O2 te verminderen en CO2 te verhogen, wordt voorkomen dat het fruit zacht wordt, de schil beschadigt of verkleurt en er schimmelvorming optreedt. De hoge luchtvochtigheid in de verpakking beperkt gewichts- en vochtverlies waardoor het fruit er langer vers uit blijft zien.

Het product is een geschikt alternatief voor CA-verpakkingen in kleinschalige bedrijven en voor transport over lange afstanden. Het aroma van de verpakte producten blijft beter behouden en dit blijft zo gedurende de gehele leveringsketen tot aan het winkelschap.


Conference peren verpakt in Xtend bulkverpakking worden gecontroleerd na een transport van 7 weken. Er zijn geen tekenen van uitdroging.

Aan de ontwikkeling van Xtend MA/MH folie en verpakkingen is een lange periode van onderzoek en testen vooraf gegaan. De optimale atmosfeer voor het verlengen van de houdbaarheid verschilt per fruitsoort en de Xtend verpakkingen zijn specifiek ontworpen om de meest ideale condities voor de verschillende producten te garanderen.

Johnson Matthey blijft zijn Xtend versverpakkingen innoveren door voortdurende productontwikkeling. "We zijn blij onze wereldwijde klantenkring deze Xtend verpakkingslijn te kunnen bieden en we kijken er nu al uit naar de volgende generatie versverpakkingen te presenteren," zo laat het bedrijf weten.

Voor meer informatie:
StePac
Tel: +972 0 4 6123514
Mob: +972 0 52 3947710 
Publicatiedatum: