Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse spitskoolproductie laatste 5 jaar verdubbeld

In het Spaanse Granada groeit de spitskoolproductie gestaag, mede dankzij de ideale weersomstandigheden voor de teelt van dit gewas in de regio Motril. 95% van de in dit gebied geproduceerde spitskool wordt op biologische wijze geteeld.




"Het productievolume is verdubbeld ten opzichte van vijf jaar geleden," laat Javier Chamorro weten, commercieel directeur van Bio Montaña. Doordat het areaal is uitgebreid, is het mogelijk geworden om ons product internationaal te vermarkten. Daarnaast wint spitskool terrein ten koste van andere koolsoorten, zoals savooiekool, wat te danken is aan de verbetering van de smaak en kwaliteit van het product.

"100% van Bio Moñtana's productie is bestemd voor de Europese markt," vervolgt Chamorro. Het product is het meest in trek in Frankrijk, Nederland, België, Oostenrijk, Duitsland, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. In de zomer en herfst wordt er ook in Midden-Europa spitskool geproduceerd waarna het product opgeslagen wordt. In Spanje is dit niet het geval en de spitskool komt op de markt in een periode dat de Europese voorraden uitgeput zijn. Zodoende is er nauwelijks concurrentie en geen overlap in seizoenen. 

Voor meer informatie:
Javier Chamorro / Job van den Berg
Bio Montaña
Tel. +34 958 956 052
Publicatiedatum: