Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Spaanse spitskoolproductie laatste 5 jaar verdubbeld
In het Spaanse Granada groeit de spitskoolproductie gestaag, mede dankzij de ideale weersomstandigheden voor de teelt van dit gewas in de regio Motril. 95% van de in dit gebied geproduceerde spitskool wordt op biologische wijze geteeld.
"Het productievolume is verdubbeld ten opzichte van vijf jaar geleden," laat Javier Chamorro weten, commercieel directeur van Bio Montaña. Doordat het areaal is uitgebreid, is het mogelijk geworden om ons product internationaal te vermarkten. Daarnaast wint spitskool terrein ten koste van andere koolsoorten, zoals savooiekool, wat te danken is aan de verbetering van de smaak en kwaliteit van het product.
"100% van Bio Moñtana's productie is bestemd voor de Europese markt," vervolgt Chamorro. Het product is het meest in trek in Frankrijk, Nederland, België, Oostenrijk, Duitsland, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. In de zomer en herfst wordt er ook in Midden-Europa spitskool geproduceerd waarna het product opgeslagen wordt. In Spanje is dit niet het geval en de spitskool komt op de markt in een periode dat de Europese voorraden uitgeput zijn. Zodoende is er nauwelijks concurrentie en geen overlap in seizoenen.