Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meer aanbod in Texas, Florida en Centraal-Mexico

Krap aanbod aan koriander in Californië

Er is een beperkt aanbod aan koriander in Californië. De schaarste is ontstaan door zware neerslag en overstromingen. Teeltbedrijven die koriander produceren in andere regio's als Texas, Florida en Centraal-Mexico hebben meer aanbod, omdat het weer hier wel gunstig was. "Daardoor konden we voor de schaarste compenseren, met name voor de oostkust," aldus Camilo Penalosa van Infinite Herbs. 



De prijzen zijn naar aanleiding van de situatie in Californië omhoog gegaan. Om de prijzen gelijk te houden, heeft Penalosa uit alternatieve locaties koriander weten te halen. "Omdat het weer deze dagen zo onvoorspelbaar is, moet je verschillende leveranciers tot je beschikking hebben. Daarmee kun je uiteindelijk een gemiddelde prijs bereiken. Zodoende hebben we geen problemen gehad," aldus Penalosa. 

Nadat er eind 2015/begin 2016 sprake was van een crisis omtrent voedselveiligheid, heeft koriander na verloop van tijd zijn oude status weer teruggekregen. "Koriander is altijd in opmars. Het ging toen een paar weken minder goed, maar uiteindelijk heeft de consument weer vertrouwen in het aanbod gekregen," zegt Penalosa.



Er wordt rond het sportevenement van de "Super Bowl" altijd veel koriander gebruikt voor guacamole. Ook wordt er veel koriander geconsumeerd tijdens de lente bij bijvoorbeeld barbecues. "Er zijn altijd mogelijkheden voor koriander," zegt Penalosa. 

Toen Camilo Penalosa 30 jaar geleden voor het eerst naar de VS kwam, was er nergens koriander te vinden. Nu is er volgens hem echter geen enkele winkel die het niet heeft. Binnenkort gaat Penalosa naar Californië om te zien hoe het lente-aanbod van conventionele en biologische koriander zich ontwikkelt. "Ik verwacht dat het een normaal seizoen gaat zijn tenzij er iets onverwachts gebeurt."

Voor meer informatie:
Camilo Penalosa
Infinite Herbs
Ph: 617-319-9253

Publicatiedatum: