Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schleswig-Holstein: blauwe bessen en frambozen domineren zachtfruitteelt

In de Duitse deelstaat Schleswig-Holstein teelden 39 bedrijven in 2016 op een areaal van 161 hectare zachtfruit. Het areaal is daarmee ten opzichte van 2015 met tien procent gegroeid, meldt 'Statistikamt Nord'. Frambozen en blauwe bessen waren de meest geteelde bessensoorten. Beide soorten werden op een groter areaal dan in 2015 geteeld. Het frambozenareaal groeide met circa 14 procent naar 74 hectare en het blauwebessenareaal groeide met zeven procent naar 64 hectare.

De weersomstandigheden tijdens de bloesemperiode in het voorjaar en tijdens de rijping zorgde voor een gemiddelde bessenoogst. De frambozenoogst kwam uit op 5.100 kg (2015: 4.500 kg). Bij blauwe bessen werd daarentegen een oogst van slechts 2.700 kg bijeengebracht. Dat was minder dan het vijfjarig gemiddelde (3.000 kg). De totale oogst uit de vollegrondsteelt bedroeg circa 590.000 kg en viel daarmee bijna 13 procent groter uit dan in het voorgaande jaar. Dit was het gevolg van de areaaluitbreiding.
Publicatiedatum: