Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fermin Sánchez, directeur Gruventa

"Kwaliteitscitrus schaars na extreem weer in Spanje"

De markt heeft zich gestabiliseerd. "Niet alle Spaanse regio's zijn getroffen door het slechte weer. Zuidelijke regio's zoals Sevilla bleven buiten schot," legt Fermin Sánches Navorro uit, directeur van Gruventa. "Momenteel worden de beste producten geselecteerd voor de overzeese export," vervolgt hij. Sánchez vertelt verder dat de kwaliteit van de Spaanse producten nog altijd hoog is en er dus geen reden tot bezorgdheid is.


Europa is de belangrijkste markt voor Gruventa, hoewel het bedrijf momenteel ook orders uit Canada, de Verenigde Staten, de Verenigde Arabische Emiraten en China ontvangt. Sánchez legt uit dat de procedures voor de export naar China in het begin zeer uitgebreid zijn en dat er veel papierwerk en controles bij komen kijken. Zodra men deze eerste fase echter achter de rug heeft, dan verloopt de export verder zoals die naar iedere andere markt. China is een goede aanvulling op de Europese markt," meent Sánchez.

Op de internationale citrusmarkt zijn Turkije en Zuid-Afrika de grootste concurrenten van Spanje. In deze landen zijn de arbeidskosten beduidend lager dan in de EU, waardoor het nagenoeg onmogelijk is om tegen hun prijzen te concurreren, legt Sánchez uit. Binnenkort kan Spanje ook Argentinië aan zijn lijst van concurrenten toevoegen aangezien dit land over een dag of twintig zal starten met de citroenenexport.


Voor meer informatie:
Fermín Sánchez Navarro
Gruventa
Tel. +34 968 102 100 
Publicatiedatum: