Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jonge ondernemer wil Nederland gezonder maken

Daniël Verweij: “Niet BBQ-en maar HealthyQ-en”

Tholen – Met een dosis lef en focus op de kosten wil Daniël Verweij van HealthyQ Nederland gezonder maken. Hij begint daarmee op het werk en in de klas door middel van werkfruit en schoolfruit abonnementen. "Ik hoop dat Nederlanders straks gaan HealthyQ-en in plaats van BBQ-en" is zijn grote ambitie. Een uitgekiende marketing strategie gaat daar op de lange termijn voor zorgen, is de verwachting van Daniël. Hij maakte met HealthyQ een vliegende start en werd voorgedragen voor de ondernemersprijs BAR-gemeenten, waarbij hij meedong naar de titel Beste Starter binnen de gemeenten Barendrecht, Alblasserdam en Ridderkerk.

Na de nominatie stootte hij door tot de finale, helaas ging de eerste prijs aan zijn neus voorbij. Hij kijkt met veel voldoening op het hele traject terug. "Het voelde als erkenning van wat ik als jonge ondernemer ben gaan doen en al heb bereikt." Daniël is 24 jaar en wist van jongs af aan dat hij ondernemer wilde worden.

Leerschool
Naast zijn opleiding (Small Business & Retail Management) startte hij een webshop in handtassen. "De AGF-branche heeft altijd mijn voorkeur gehad. Maar aan handtassen zit geen houdbaarheidsdatum, ik kon daar met weinig risico aan beginnen. Uiteindelijk heb ik er niet zo veel aan verdiend maar het was wel een goede leerschool." Tegen het einde van zijn opleiding zag hij een kans om in de AGF-branche te stappen. De overheid maakte het voor werkgevers fiscaal aantrekkelijk om fruit op het werk aan te bieden. Daniël richtte HealthyQ op om het werkgevers daarbij weer makkelijk te maken met een vrijblijvend abonnement op maat.

Kans
Toen de Europese Unie subsidie voor schoolfruit beschikbaar stelde zag Daniël nog een kans. "Ik werkte aan mijn eindscriptie op de Coolsingel [Rotterdam red.] en wandelde af en toe naar de overkant om met de bank de voorfinanciering te bespreken", vertel Daniël. Het lukte allemaal en nu verzorgt HealthyQ op 430 scholen het fruit. "Met een school in Dordrecht hebben we een heel leuk project opgezet. Daar hebben we een winkeltje opgericht waar de kinderen zelf hun fruit kunnen kopen met fruitbonnen die de ouders bij ons kunnen bestellen." Jong geleerd is oud gedaan dus wie
weet gaan deze leerlingen later HealthyQ-en.

Voor meer informatie:
HealthyQ
Waaldijk 51
2988 AT Ridderkerk
T: 0180 764001