Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Martin Francis, Francis Trading:

"Nam Dok Mai-mango's vooral populair bij Thaise, Vietnamese en Chinese klanten"

Tholen - Twee weken terug arriveerden bij Francis Trading op het Food Center in Poeldijk de eerste Nam Dok Mai-mango's vanuit Maleisië. Deze week ontving de importeur een tweede ladingen met meerdere sorteringen van deze goudgele mango met ovale vorm en puntige top. "We verkopen deze voornamelijk aan Thaise, Vietnamese en Chinese klanten. Zij hebben de voorkeur voor deze mango", vertelt Martin Francis.

Hij typeert de mango als een échte zoete, stevige mango met weinig vezels. "We ontvangen deze mango's via luchtvracht en vanwege de extra keuringen zit er wel een prijskaartje aan. De prijs van een doos van 3 kilo ligt rond de 12,50 euro, maar dan heb je kwalitatief ook een topmango", vertelt Martin, die in de zomer hoofdzakelijk de Pakistaanse en Alphonso-mango uit India importeert.

"Nu zijn er ook Mexicaanse mango's op de markt en met een paar weken volgen de Dominicaanse, in mei gevolgd door de Pakistaanse mango's. Dan wordt het traditioneel wat lastiger voor deze mango's, omdat ze toch wat duurder zijn. Maar de echte liefhebbers blijven erom vragen", besluit Martin. Zijn klantenkring bestaat voornamelijk uit de Afro-Aziatische toko's en winkels. "We halen zo'n 80% van de omzet uit het buitenland en hebben hoofdzakelijk klanten in Duitsland, die we met eigen busjes bevoorraden."

Voor meer informatie:
Martin Francis
Francis Trading
ABC Westland 242 Unit A8
2685 DC Poeldijk (NL)
+31622184207
martin.francistrading@gmail.com
www.francistrading.nl