Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zengende hitte vraagt om maatregelen

Fruitijslolly's verkoelen dieren in Colombiaanse dierentuin

De Colombiaanse dierentuin Sante Fe in Medellín geeft bezoekers de mogelijkheid om de dieren te voeren met ijslolly's. Het is niet alleen leuk voor kinderen maar het zorgt ook voor verkoeling van de dieren. Dat is de gedachte erachter van de dierenverzorgers. In de Colombiaanse dierentuin wordt elk weekend voor vijf uur lang bevroren fruitlolly's uitgedeeld die voor verschillende soorten dieren bedoeld zijn. Bezoekers kunnen ook meehelpen in het vervaardigen van de ijslolly's.

"We hebben fruitsoorten gebruikt uit de diëten van de beesten. Mango, papaja, banaan, voeg wat water toe en bevries het voordat je het uitdeelt aan de dieren", zegt een dierenverzorger. Via takken worden de ijstraktaties aan de dieren gegeven zodat ze het makkelijk kunnen pakken.

Sproeier
Naast de ijslolly heeft de dierentuin nog een andere manier gevonden om de dieren koel te houden en de bezoekers erbij te betrekken. Extra zwembaden en waterinstallaties koelen de dieren. Bezoekers kunnen bovendien helpen met het spuiten van water op de dierentuindieren. Zo zijn er al leeuwen gezien die likken aan een fruitlolly en spoot een klein meisje met een sproeier op een nijlpaard die zichtbaar genoot van het koele water in de hitte. Het is erg warm de laatste tijd in de Colombiaanse stad. De temperaturen zijn sinds februari niet onder de 30 graden geweest en de luchtvochtigheid is boven de 80 procent.

Bron: Nu.nl
Publicatiedatum: