Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse papaja's veroveren Europese markt

Exótocos del Sur is een Spaans samenwerkingsverband dat werd opgericht in samenwerking met Anecoop. In november 2015 exporteerde Exóticos del Sur de eerste papaja's naar het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Tsjechië, Italië en Portugal. De volumes werden gedistribueerd via Anecoops logistieke netwerk. Om de productie te coördineren, is er door Hortamar, één van de Anecoop-coöperaties in de regio, een platform opgezet.


 
Na mango en ananas is papaja het meest geteelde exotische fruitsoort ter wereld. Het aandeel van Spanje in de wereldwijde productie bedraagt vooralsnog slechts 0,1%. Tot nu toe waren de Canarische Eilanden de enige Spaanse regio waar papaja's geteeld werden.

Volgens de voorzitter van Exóticos del Sur, Francisco Barranco, is het product een goed alternatief voor traditionele gewassen en biedt het goede toekomstperspectieven. Dankzij de steun van Anecoop is het mogelijk de productie en afzet te coördineren, wat een groot pluspunt is op de markt, meent Barranco.
 
 
Het Zuidoosten van Spanje is van strategisch belang voor Anecoop vanwege de zakelijke mogelijkheden en de sterke glastuinbouwsector. Anecoop verwacht volgend seizoen 1,5 miljoen kilo papaja's te oogsten, afkomstig van verschillende locaties in Malaga, Granada, Almeria en Murcia.

Voor meer informatie:
Anecoop S. Coop.
Tel.: + 34 963 938 558
Publicatiedatum: