Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw-Zeelandse supermarkt verkoopt misvormde AGF

De Nieuw-Zeelandse supermarktketen Countdown is een initiatief tegen voedselverspilling begonnen. Misvormde groente en fruit worden opnieuw verpakt en tegen een lagere prijs verkocht onder het merk "The Odd Bunch". In eerste instantie worden wortelen en steenfruit verkocht, die zijn beschadigd door hagel. In de komende maanden moeten ander groenten- en fruit op deze manier in de schappen verschijnen.



Volgens Jenny Marshall van de organisatie Love Food Hate Waste belandt in Nieuw-Zeeland per jaar meer dan 120.000 ton aan voedsel op de vuilnisbelt. Chris Fisher van Countdown zei dat het initiatief naast het tegengaan van voedselverspilling ook erop is gericht om meer product van telers af te nemen. Ook worden dankzij The Odd Bunch gezonde producten beter betaalbaar.

"Er zijn verschillende redenen waarom versproducten er wat afwijkend uit kunnen zien. Ze kunnen in een vreemde hoek zijn gegroeid of ze zijn misschien beïnvloed door het weer. De smaak ervan is echter nog steeds goed en de producten zijn net zo voedzaam als normale groenten en fruit," zegt Fisher. "We denken dat veel consumenten het niet erg vinden als groenten en fruit er wat minder mooi uitzien. Zeker niet als ze hierdoor voedselverspilling tegen kunnen gaan en geld kunnen besparen."

Bron: nzherald.co.nz
Publicatiedatum: