Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hogere tarieven voor Europese AGF-import door Amerikaanse importheffing

De Europese Commissie heeft onlangs laten weten dat het niet zomaar een Amerikaanse importheffing zal accepteren. De voorgestelde belasting zou de tarieven van tomaten, uien, truffels, gedroogde wortelen, peren en perziken die vanuit de EU naar de VS worden geïmporteerd, kunnen verhogen.

"Als bepaald gedrag tegen onze belangen of de internationale handelsregels indruist, hebben we onze eigen mechanismen om daarop te reageren", vertelde Jyrki Katainen, EU-commissaris voor handelsbeleid, aan de Financial Times. De EU-commissaris gelooft dat de World Trade Organization (WTO) zo'n importheffing zou weigeren, omdat de administratie erop heeft gezinspeeld het geld te gebruiken om Trumps grensmuur tussen Mexico en de VS te financieren. Hij is ook bezorgd dat de stap een handelsoorlog tussen de twee naties zou kunnen aanwakkeren. "In de EU hebben we alles wettelijk geregeld, maar we zijn ook onderdeel van wereldwijde regelingen zoals de WTO en we willen de globale handelsregels respecteren", vertelde Katainen aan de Financial Times.

Als de administratie het voorstel doorzet, zouden Europese bedrijven te maken kunnen krijgen met een stijging van 20% van de importheffingen. Volgens critici bedraagt de belasting een onrechtmatige subsidie op binnenlandse goederen, die in strijd is met de WTO. Sommige Republikeinen zeggen echter dat de belasting zich houdt aan de regels van de WTO en dat het een manier is om het aantal investeringen in de Verenigde Staten te vergroten.
Publicatiedatum: