Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Noordrijn Westfalen stelt wegennet beschikbaar voor ecocombi

De vervoerscommissie van het parlement van Noordrijn-Westfalen heeft een resolutie aangenomen waardoor de inzet van ecocombi's mogelijk wordt in Noordrijn-Westfalen. Noordrijn-Westfalen (NRW) was één van de laatste deelstaten van Duitsland die tot op heden faliekant tegen de inzet van ecocombi's was.

Er was al een scheur ontstaan in de halsstarrige houding van NRW door het feit dat men met het legaliseren van de zogeheten "Lang LKW" op 31 december in Duitsland, toestemming verleende dat in ieder geval de langere oplegger, met een lengte van 14.90 meter, toelating kreeg tot het wegennet van de deelstaat. De beslissing van de vervoerscommissie maakt nu de weg vrij voor inzet van de 25.25 meter lange ecocombi's.
Routes

Bedrijven gevestigd in Noordrijn-Westfalen worden verzocht om routes aan te vragen bij het Ministerie van Bouw, Volkshuisvesting, Stedelijke Ontwikkeling en Verkeer. Er zal dan onderzocht worden welke wegen geschikt zijn voor inzet van ecocombi's zonder dat daarbij verkeersveiligheid in het geding komt of de infrastructuur wordt overbelast.

De verwachting is dat de eerste routes richting Saarland en Rheinland-Pfalz gaan lopen. Toelating voor Nederlandse voertuigen zal langer in beslag nemen. Er zal eerst overeenstemming moeten worden bereikt over toelating van ecocombi's op elkaars wegennet.

Bron: Evo
Publicatiedatum: