Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Recordwinst voor Acomo

Amsterdam Commodities heeft in 2016 een recordwinst van 34,4 miljoen euro behaald. Dit maakte de handelaar in onder meer zaden, noten en kruiden donderdag na het slot van de beurshandel bekend. "De recordwinst over dit jaar vloeit voort uit sterke prestaties over de gehele breedte van onze groep", aldus CEO Eric Rietkerk in een toelichting op de cijfers. De productsegmenten Specerijen & Noten, Eetbare zaden en Voedingsingrediënten presteerden volgens de topman "uitzonderlijk goed", terwijl de divisie Thee een jaar "met uitdagingen" beleefde, mede als gevolg van volatiele prijsbewegingen.

De omzet van Acomo steeg in 2016 met minder dan een miljoen euro tot 682,3 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) liep echter op van 51,4 miljoen naar 55,2 miljoen euro. In 2015 verdiende Acomo 32,3 miljoen euro en de 34,4 miljoen euro over afgelopen jaar bestempelde de onderneming als "zeer solide". Acomo profiteerde naar eigen zeggen van het niet langer toepassen van hedge accounting voor het segment Specerijen & Noten. Het effect van de sterkere dollar was volgens de handelaar "verwaarloosbaar".

Wisseling van de wacht

In oktober 2016 kondigde Acomo reeds het vertrek van CEO Eric Rietkerk aan. "Ik blijf gewoon in functie tot mei 2017. Om die reden, en uit respect voor de onderneming, past het niet dat ik voor die tijd nadere mededelingen zal doen over mijn toekomstplannen", zei Rietkerk destijds. Over een eventuele opvolger werd donderdag bij de jaarcijfers niet gerept.


Bron: ABM Financial News
Publicatiedatum: