Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maakt CETA weg vrij voor GGO-aardappel in Europa?

Het Canada-European Union Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA) zal mogelijk voor veel veranderingen zorgen in de handel tussen Canada en Europa. Eén hiervan is de introductie van Canadese GGO-aardappelen op de Europese markt.
 
De Canadian Press bericht dat Health Canada en de Canadese Voedsel- en Warenautoriteit de verkoop van genetisch gemodificeerde aardappelen heeft goedgekeurd. Verder meldt de krant dat telers wellicht ook mogelijkheden zullen zoeken om de aardappelen naar Europa te exporteren als deze een succes op de Canadese markt blijken te zijn. CETA zal het bestaande Canada-EU forum over de vraagstukken rondom biotechnologie aanwakkeren en benadrukt de bevordering van efficiënte, wetenschappelijk gefundeerde goedkeuringsprocessen en samenwerking voor het toestaan van een geringe aanwezigheid van GGO-gewassen, meldt Global Affairs.

Sommigen beweren dat de Europese regelgeving omtrent GGO-gewassen een handelsbarrière vormt die 'opgelost' zou kunnen worden wanneer Canada GGO-producten niet meer zou labelen. 

Publicatiedatum: