Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pratts begeeft zich op AGF-markt

"We hebben ervaring met douane-procedures, opslag en waarde toevoegen"

De Britse bananenimporteur Pratts breidde zijn bedrijfsactiviteiten kortgeleden uit met een logistieke tak en zal zich nu wederom op nieuw terrein begeven. Pratts nam dit jaar voor de eerste maal deel aan Fruit Logistica en we spraken met Simon Trewin, die ons alles vertelde over de nieuwe weg die het bedrijf inslaat. 


Ophelia Wells, Simon Trewin en Fernanda Guajardo in de SH Pratt stand Berlijn.

"Het bedrijf zal een grote ontwikkeling doormaken," legt Simon uit. "We zullen van een familiehandel in bananen transformeren naar een bedrijf met een breed scala aan activiteiten. Door onze aanwezigheid hier in Berlijn kunnen we de wereld laten zien wat wij doen." Hoewel de bananenhandel nog altijd Pratts belangrijkste activiteit is, beschikt zijn logistieke tak inmiddels al over een vloot van 50 voertuigen en wordt deze nog steeds uitgebreid.



"Wij zijn op zoek naar nieuwe mogelijkheden binnen de AGF-sector maar waarschijnlijk niet in Luton, waar we momenteel gevestigd zijn," vervolgt Simon. "Hiermee zullen we kansen creƫren die aantrekkelijk zijn voor onze klanten. Zo hebben we bijvoorbeeld al ervaring met douane-procedures en goederenopslag en het toevoegen van waarde door het herpakken en bewerken van producten."
Het is de bedoeling om producten in de haven opnieuw te verpakken en bewerken zodat ze niet eerst landinwaarts vervoerd hoeven te worden en vervolgens weer terug, legt Simon uit. "Pratts zal drie extra bedrijfsonderdelen krijgen waarmee het zijn horizon kan verbreden en risico's kan spreiden, terwijl het bedrijf zich nog steeds richt op zijn hoofdactiviteit: de bananenimport. We hebben een groeistrategie ontwikkeld en ervaren werknemers om deze ten uitvoer te brengen," aldus Simon.


Voor meer informatie:
Simon Trewin
SH Praat Group
Tel: +44 1582 436 554
Email: simontrewin@SHPratt.com
www.shprattgroup.uk

Publicatiedatum: