Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aubergineprijzen flink gedaald sinds begin seizoen

Tholen - Een aantal weken geleden werd er nog gesproken over enorme tekorten aan Spaanse aubergines, maar dit probleem lijkt ondertussen opgelost. Over de volumes en aanvoer uit Spanje heerst onduidelijkheid. Momenteel zijn er ook al Belgische aubergines op de markt. "De prijzen liggen lager dan verwacht", vertelt teler Jurgen Franco uit Jabbeke. Hij levert zijn producten aan Veiling BelOrta.



Start was goed

De eerste Flandria aubergines van sortering 225 werden op 3 februari bij BelOrta aangeleverd door producenten Heulens uit Vremde en Topa uit Jabbeke en aangekocht aan € 5,62/kg. "We startten met hele goede prijzen. Maar deze gingen snel naar beneden. Ondertussen zitten we nog steeds rond de euro tot 1,10. Voor de tijd van het jaar is dat echt te weinig. We zitten nog maar aan het begin van het seizoen. Qua prijzen zouden we 1,50 of meer moeten krijgen. Het is een vreemde situatie, want zo veel volume is er nu ook weer niet op de markt. De situatie is vrij onduidelijk op dit moment, we horen verschillende verhalen."



"Qua volumes was er een tijdje minder en werden de aubergines ook niet zo groot in de kas vanwege het koude en donkere weer. Deze week is daar al een mooie verbetering in door de zon. Vandaag, 16 februari, hebben we ze al groter gesneden."

Voor meer informatie:
Jurgen en Nancy Franco
Topa
Eernegemweg 154
8490 Jabbeke
+32 (0)50 81 57 98
topa@skynet.be