Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Henk van der Meij, Hars&Hagebauer:

"Mangomarkt zit op kantelpunt"

Tholen - Na een periode waarin de mango's onder kostprijs werden verkocht, is de markt momenteel op een kantelpunt beland. "Het ziet er een stuk positiever uit", vertelt Henk van der Meij van Hars&Hagebauer. "De volumes vanuit Peru zijn afnemend en ook Braziliƫ stuurt beperkte volumes, mede vanwege een sterke lokale markt. Dit zorgt voor verkoopprijzen rond de de 6 euro en we verwachten voor de komende tijd een stabiele tot licht stijgende markt."
 
"Zeker tot juni verwachten we geen overvloedig aanbod. Dat is gelukkig, want niemand heeft baat bij grote pieken. De vraag is goed en na een onvoorspelbare en moeilijke periode zijn we positief gestemd voor het voorjaar", vervolgt Henk. "Bij de mango's vanuit het noordelijke gebied in Peru begint de sleet er wat op te raken, maar vanuit de nieuwe gebieden verwachten we de komende weken gezond fruit te laden."
 
Voor meer informatie:
Henk van der Meij
Hars & Hagebauer
Handelsweg 35
2988 DB Ridderkerk
Tel: 0180-745100
henk@harshagebauer.nl
www.harshagebauer.nl