Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiase record aardappeloogst laat prijzen fors dalen

De aardappelprijzen in het Indiase Bengalen zijn met bijna 40 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar. Dit is voornamelijk het gevolg van de recordoogst. De grotere flow in het aanbod van Uttar Pradesh en Punjab heeft ook geleid tot een zwakke vraag vanuit naburige staten als Odisha en dat draagt verder bij aan de prijsdaling.

De productie zal naar verwachting bijna 22 procent groter zijn dan vorig jaar met 110.000 ton (ten opzichte van 90.000 ton vorig jaar). Het ministerie van Landbouw raamt de productie van 2016-17 voor West-Bengalen op 84.270 ton.

De prijs van de vroege aardappelrassen is ongeveer ₹150 (€2,11) per 50 kilogram. Vorig jaar varieerden de prijzen tussen de ₹250 (€3,52) en ₹300 (€4,22) voor de vroege rassen. Later, rond februari 2016, daalden de prijzen tot ongeveer ₹160 (€2,25). Sinds december wordt het aanbod gehamsterd door koelopslagexploitanten, die dit seizoen hogere prijzen en meer vraag vanuit buurstaten verwachten.

Publicatiedatum: