Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AGRO Merchants implementeert nieuw WMS in Rotterdam

AGRO Merchants Group is één van de grootste logistieke dienstverlener in de koel- en vriessector ter wereld. AGRO bezit en exploiteert 57 vestigingen in 9 landen in Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië, met meer dan 750.000 m2 koelopslag.
 
Onlangs berichtte Boltrics al dat de vestigingen van AGRO in Ierland en Groot-Brittannië overgaan op het Warehouse Management Systeem (WMS) Nekovri Dynamics. Dezelfde oplossing wordt nu ook geïmplementeerd bij AGRO's vestiging in Rotterdam - Opticool.

Opticool, gevestigd in het hart van de Rotterdamse haven, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf op het gebied van de op- en overslag van vers (overzees) fruit. Sinds 2014 is het koelhuis onderdeel geworden van Agro Merchants. Als onderdeel van AGRO is het voor Opticool noodzakelijk om de groei bij te kunnen houden en te blijven voldoen aan de toenemende eisen van klanten. Om de transformatie van de warehouse activiteiten en de integratie van hun bedrijven te ondersteunen, heeft AGRO gekozen voor de cloudoplossing van Nekovri Dynamics.
 
Alex Barnard, IT Manager bij AGRO Merchants: "Opticools huidige stand-online softwareoplossing bevat veel maatwerk. Dit maakt het moeilijk om deze omgeving naar een nieuwe versie te migreren. We willen echter blijven voldoen aan de klantvraag en de oplossingen verder integreren binnen onze groep, daarom was de keuze voor Nekovri Dynamics als een gemeenschappelijke WMS een logische stap voor ons."
 
Opticool zal gebruikmaken van RF scanning om het gebruik van mobiele scanners te ondersteunen, Value Added Logistics (VAL) voor repacking activiteiten en Customs Declaration voor het maken van digitale transit NCTS-aangiften. In een later stadium is de wens om ook Forwarding, Cross-Dock en andere douaneberichten aan te sluiten.
 
Publicatiedatum: