Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Winkel op wielen is ook online groeiende

Tholen - In de 'winkel op wielen' gaat Eddy Derks, in navolging van zijn overgrootvader, opa en pa de markten en standplaatsen af in de omgeving Zutphen. Hij is te vinden op markten in Eerbeek, Lochem, Oosterbeek, Voorst en Loenen. Als korfbalfan is hij trouw sponsor van korfbalvereniging KVZ. Onlangs bouwde hij de sponsoring uit tot een groter samenwerkingsverband dat Derks extra omzet en de korfbalvereniging punten opleverde.



Fruithapje
Het fruithapje dat de KVZ-teams voortaan in de rust krijgen, blijkt soms een beslissende factor. "Fruithapje doet wonderen in de rust waarna KVZ er met de punten vandoor gaat!", kopte de website van KVZ 5 februari jongstleden. "In samenwerking met de sponsorcommissie van de vereniging hebben we een aantal plannen uitgewerkt waaronder het fruithapje in de rust en een concept voor online bestellen. Voor elke 25 euro die een clublid besteedt, gaat er 1 euro naar de clubkas", vertelt Eddy. "Online bestellen is een langzaam groeiende markt. Veel mensen willen groenten en fruit toch liever eerst ruiken, voelen en proeven maar ik merk wel dat het steeds verder toeneemt."



Lokaal
Eddy Derks is de vierde generatie in het meer dan honderdjarige familiebedrijf Derks. Zijn opa en overgrootvader begonnen rond 1910 met de verkoop van eigen verbouwde groenten en fruit. Het bedrijf legde zich steeds meer toe op de handel. Toch zoeken zij altijd naar lokaal geteelde producten. Eddy's oom leverde tot vijf jaar geleden nog aardappels, bieten, wortelen en diverse soorten bonen, van princesse bonen tot kapucijners. "Gezien zijn hoge leeftijd is hij daar nu mee gestopt, maar we hebben ook nog een aantal andere telers waar we mee samenwerken, die bijvoorbeeld speciale kersenrassen kweken. Lokale producten presenteren we ook zo in de winkel en de klanten weten dat ook. Verder komt 90 procent van de handel via Gebroeders van Aarle."



Vloot
De wielen onder de winkel zijn in de loop der jaren sterk geƫvalueerd. In 1910 werd de verkoop gestart vanuit paard en wagen, daarna kwam de trekker met aanhanger, een Opel Blitz, en vervolgens diverse soorten vrachtwagens. In 2014 had Eddy een primeur met een verkooptrailers die echt bijna als een winkel oogt. Verder bestaat de vloot momenteel uit een Daf (12 tonner) waarmee vader Derks nog langs de deuren vent op zaterdagochtenden en een Mercedes sprinter, die de online bestellingen naar klanten en tevens groenten- en fruitbestellingen naar horeca, bakkerijen, kantoren en instellingen in de omgeving van Zutphen rondbrengt.

Voor meer informatie:
Derks en Zn. Groente en Fruit
Lijnbaanstraat 28
7205 CA Zutphen
T: (06) 13 27 25 36
info@derksuwgroenteman.nl
www.derksuwgroenteman.nl