Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Proef met GMO bananen in Australië

Over een paar maanden begint ten zuiden van Darwin een proef met genetisch gemodificeerde bananen in de hoop een variant te ontdekken die resistent is tegen TR4. Twee honderd rijen gemodificeerde Cavendish bananen zullen op 6 hectare grond in de Litchfield regio geteeld worden om te proberen een variant te ontdekken die resistent is tegen Panama Tropical Race 4.

Professor James Dale van het Centre for Tropical Crops and Biocommodities at Queensland University of Technology (QUT) leidt het onderzoeksprogramma naar de bananen. Hij heeft een aantal jaren geleden een gelijkwaardige proef in Top End uitgevoerd, maar die kwam voortijdig ten einde door het Banana Freckle Eradication programma. "Uit die proef kwamen 4 rijen Cavendish Grand Nain bananen die bijna of helemaal resistent waren. Deze proef bouwt voort op deze vier veelbelovende rijen, maar wel op een veel grotere schaal."
Publicatiedatum: