Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Elena Rogojnikova, Hagé International:

"Zuid-Afrikaanse avocado-oogst eerder van start"

Tholen - Momenteel liggen de prijzen voor Greenskin avocado's uit Israël op een vrij hoog niveau. "Dit wordt veroorzaakt door de weersomstandigheden in Israël. De komende twee weken blijven de prijzen stabiel, maar vanaf week 9 gaan de volumes vanuit Israël afnemen wat kan resulteren in verder oplopende prijzen", verwacht Elena Rogojnikova van Hagé International.



"De oogst van avocado's in Zuid-Afrika gaat dit jaar eerder starten. De eerste avocado's worden rond week 10 in Europa verwacht. De volumes zullen wel aan de lage kant zijn waardoor de prijzen voorlopig nog aan de hoge kant zullen blijven", vervolgt Elena. "Vanuit Chili werden aan het begin van seizoen veel Hass-avocado's naar Europa afgestuurd. In tegenstelling tot vorig jaar er momenteel is er minder Chileens fruit op de markt. Toen was er tot en maart voldoende aanvoer. Vanuit Spanje is er voldoende aanvoer met nadruk op kleine maten (20-22-24)."

"Zuid Afrika zal pas vanaf april met voldoende volume in Hass avocado komen. Ook Peru komt met vroege Hass in april. Peru verwacht komende seizoen 10 a 20% meer productie, maar de nieuwe afzet markten in Azië (die concentreren zich ook op kleinere maten) geven hogere returns ten opzichte van Europa. Zuid Afrika verwacht ook 10% meer volume ten opzichte van 2016, maar het volume in 2016 was lager wegens de hagelbui vroeg in het seizoen vorig jaar waardoor veel fruit al in een vroeg stadium was beschadigd. Kenia start zijn seizoen in maart met meer productie dan in 2016", besluit Elena.


Voor meer informatie:
Elena Rogojnikova
Hagé International
+31 180 657 895
E.Rogojnikova@thegreenery.com
www.hage-international.nl