Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkije profiteert van opheffen handelsembargo Rusland op citrus

Rusland heeft het handelsembargo op citrus opgeheven. Dit is voor de Turkse exporteurs heel gunstig. Mustafa Vardar, voorzitter van de West Mediterranean Exporters' Association (BAIB), beweert dat de export uit de Turkije (Antalya, Burdur en Isparta) begin 2017 een goede start heeft doorgemaakt. In de eerste maand van 2017 bereikten ze een bedrag van $130 miljoen (ongeveer €12,2 miljoen). Dat is een toename van 30% ten opzichte van vorig jaar. 

De statistieken vermelden dat er bij de helft van de groenten- en fruitexport een toename te zien was, nadat de Russische federatie de grenzen opende voor Turkse citrus. Er is een ontwikkeling te zien in de activiteiten voor alternatieve markten. "BAIB richtte zich op projecten om overzeese marktactiviteiten op georganiseerde wijze voort te zetten. De vertegenwoordigers van de groenten- en fruitsector, die ook deelnamen aan de Fruit Logistica Fair in Duitsland, zullen marktonderzoeken uitvoeren in de Verenigde Arabische Emiraten. 

De export naar Iran nam met 137,9% toe. Daarnaast nam de export naar Kazachstan met 358,9% toen, waardoor het bedrag neerkwam op $5,4 miljoen (ongeveer €5 miljoen). Hoewel Rusland de embargo op citrus heeft opgeheven, is er nog wel een embargo op appelen, peren, druiven, aardbeien, bloemkool, tomaten, uien, broccoli en komkommers. 

Publicatiedatum: