Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Veel nieuwe verpakkingsmogelijkheden bij Hoogstraten

Aardbeien verpakt als chocolaatjes

Tholen - Tijdens de Fruit Logistica presenteerde Coöperatie Hoogstraten dit jaar een wand met verpakkingsmogelijkheden in een aparte kamer. "Hier willen we klanten laten zien dat de opties die we hebben in verpakkingen, eindeloos zijn. We geven hiermee inspiratie voor nu of de toekomst", vertelt Natalie Snijers van Coöperatie Hoogstraten. "Tomaatjes of aardbeien kunnen bijvoorbeeld per stuk worden verpakt, net zoals chocolade of in een speciaal emmertje voor kinderen. Bezoekers reageerden enorm enthousiast op de wand met mogelijkheden."



Kleurrijke combinaties

Ook op het gebied van materiaal kan men alle kanten op. "We hebben natuurlijk de bekende plastic bekers, maar ook karton of glas kan worden gebruikt. Daarnaast kunnen de verschillende producten worden gecombineerd, zoals bijvoorbeeld de tomatenpartymix met diverse kleuren of de combinatie van kiwibes en frambozen." Vanaf dit jaar wordt zachtfruit van Hoogstraten ook in topseal verpakt, met op de rand ruimte voor reclame-uitingen, informatie over het product of eventueel een recept. Ook een idee voor 2017 is de verpakking voor kersen met een apart bakje voor de pitten.



Zo min mogelijk afval

Duurzaamheid is een belangrijke pijler voor Hoogstraten. "Door middel van verpakkingen willen we ook laten zien dat er opties zijn om zo min mogelijk afval te creëren. Zo bieden we de smoothiebokaal, het winkelmandje of het strandemmertje als verpakking. Deze zijn volledig te hergebruiken en men hoeft niets weg te gooien. Daarnaast zien ze er nog erg aantrekkelijk uit - we merken dat de verpakking een belangrijk onderdeel is van de verkoop."





International Strawberry Congress

Hoogstraten organiseert dit jaar het derde International Strawberry Congress. Dit event zal plaatsvinden in Antwerpen van 6 tot 8 september 2017. Het programma zal een afwisselend aanbod zijn van sprekers die over wetenschappelijke en handelsgerichte onderwerpen praten. Net zoals de vorige edities wordt bewust gekozen voor een mix van commercialisatie en wetenschap. Het hele congres zal gericht zijn op aardbeien. www.iscbelgium.com




Het team van Hoogstraten tijdens Fruit Logistica 2017.

Voor meer informatie:
Natalie Snijers
Coöperatie Hoogstraten
Loenhoutseweg 59
Hoogstraten - België
Tel: +32 3 3400233
Fax: +32 3 3147844
www.hoogstraten.eu