Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tanzaniaans onderzoek naar productieve aardappelrassen

Het CGIAR Research Program on Climate Change, Agriculture and Food Security (CCAFS) heeft onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van sterke aardappelrassen die bestand zijn tegen langdurige en korte regenperiodes en hogere opbrengsten opleveren.

Het onderzoek, dat in 2013 startte, werd geleid door het International Potato Center CIP) in samenwerking met diverse lokale en internationale organisaties, NGO's en telers uit het district Lushoto. Bij de studie werd rekening gehouden met de wensen van lokale telers en er werd eveneens aandacht besteed aan het otwikkelen van aardappelen met betere smaakeigenschappen. Op basis van de gegevens van drie seizoenen bleken Asante, Shangii, CIP392797.22 en CIP398208.29 de vier meest productieve genotypes te zijn. Er werden door middel van een stapsgewijze en participatieve benadering twee kloons geselecteerd die nu officieel geïntroduceerd worden.
Publicatiedatum: