Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rijk Zwaan wint Innovation Award met Knox

De Fruit Logistica Innovation Award is dit jaar gewonnen door Rijk Zwaan. Het Nederlandse veredelingsbedrijf wint de prijs voor Knox, een eigenschap in slarassen die ervoor zorgt dat de bladeren na versnijden minder snel verkleuren door oxidatie. 

De award is vandaag uitgereikt, op de slotdag van de Fruit Logistica. "Dit is de kroon op tien jaar veredelingswerk", reageert Bauke van Lenteren, Convenience Manager bij Rijk Zwaan. "We willen alle bezoekers bedanken voor hun stemmen en onze ketenpartners voor het gestelde vertrouwen in Knox." 



Knox
Knox biedt een verbeterde houdbaarheid van ongeveer twee dagen. Rijk Zwaan introduceerde de eigenschap in september 2015. Volgens Bauke speelt het bedrijf hiermee direct in op een van de grootste wensen van snijderijen. ‚Met Knox is het niet altijd meer nodig om voorgesneden sla zuurstofarm te verpakken; dat zorgt voor lagere kosten en meer mogelijkheden bij het maken van mixen. Daarnaast raak je de negatieve geur kwijt die kenmerkend is voor het openen van een zuurstofarme verpakking.‛ 

Stemmen
Bezoekers van de Fruit Logistica konden de afgelopen dagen stemmen op de tien beste innovaties. De beurs trok dit jaar meer dan 70.000 bezoekers en volgens Bauke trok Knox flink wat aandacht. "Bezoekers waren aangenaam verwacht. We hebben Knox ontwikkeld in antwoord op de vraag van de verwerkers. De verkoop van voorgesneden en verpakte sla stijgt al jaren sterk, maar de verkleuring is een probleem. Met Knox verbeteren we de houdbaarheid." Ook voor retail zijn er voordelen in de voorraaspositie en de vermindering van het afval. "Ze vertelden ons dat een dag langere houdbaarheid al resulteert in 25% minder afval en daarom zijn ze zo enthousiast over Knox. Tijdens de beurs was er veel aandacht geweest van telers, verwerkers en retailers wereldwijd." 

Verdere uitrol
Dit jaar gaat de uitrol van Knox verder. Verwerkers in het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Polen, Australie en de VS werken al met rassen met Knox. Telers, verwerkers en retailers in andere landen voeren proeven uit. Ondertussen gaat Rijk Zwaan verder met de ontwikkeling van nieuwe varieteiten, tot de belangrijkste sla-rassen zijn voorzien van Knox. "De Innovation Award motiveert ons alleen maar meer om dat te bereiken." 
Publicatiedatum: