Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teler in Guatemala wil rambutan in Europa introduceren

De rambutanoogst van Guatemala begint eind april. Ondanks de klimaatsveranderingen die in deze regio zijn gezien, verwachten telers een veelbelovend seizoen. "Gelukkig had onze regio geen grote problemen met klimaatsveranderingen. We zitten in het belangrijkste teeltgebied voor deze fruitsoort. Daarnaast verwachten we dat ons bedrijf in vergelijking met andere jaren met 20% zal groeien," zegt Edilson Hernandez van het bedrijf Prime Tropics. 


Prime Tropics heeft mer dan 140.000 bomen, waarmee het Guatemalaanse bedrijf is staat is om meer dan 100 miljoen units aan rambutan te produceren. "We hebben uitvoerig onze rassen geselecteerd. Aan de hand van dit proces kozen we voor het ras R134, zodat we ons konden onderscheiden van de concurrentie. In de afgelopen jaren zijn Mexico en Honduras indirect onze concurrenten geworden. Wij beginnen aan het eind van april, terwijl ze in Mexico en Honduras respectievelijk in juni en september beginnen," legt Hernandez uit.



"We zijn erg blij dat we onszelf pioniers kunnen noemen met betrekking tot de grootschalige teelt van finger limes. We hebben een areaal van 5 hectare voor deze fruitsoort. Daarnaast produceren we nog andere tropische fruitsoorten, zoals mangosteen, achachairu, sapodilla en pitahaya," zegt Hernandez. 



"De belangrijkste markten voor dit fruit zijn de VS en Canada. Ook exporteren we naar Europa. Het is ons doel om onze positie in die markt te vergroten. De vraag naar exotische producten als rambutan neemt in Europa toe en dus willen we deze markt intensiever gaan verkennen," zegt Edilson Hernandez tot slot.

Voor meer informatie:
Edilson Hernández
Prime Tropics
E: deddyhl@hotmail.com
T: +502 57000052
www.primetropics.com
Publicatiedatum: