Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe hotmelt voor agrarische verpakkingen

De voorschriften voor de verpakking van groente en fruit van ofwel golfkarton (zoals UNIQ, P84 of andere bestaande modellen), compacte kartonnen trays of zelfs cellulair polypropyleen, zijn veel strenger dan voor andere verpakkingen. Het bevat immers een levend product en ondergaat koeltransport dat soms per vlucht of tijdens transoceanische verscheping enkele weken kan duren met grote temperatuurverschillen in de hele toeleveringsketen.

In de afgelopen tien jaar is hotmelt op basis van metalloceen op grote schaal in industriële verpakkingen gebruikt, maar het is niet algemeen geaccepteerd in de groenten- en fruitsector. Dit is vooral omdat, ondanks de hoge prijs, er geen betere prestaties zijn aangetoond dan bij de traditionele op EVA gebaseerde lijmsoorten.



Door een gezamenlijk onderzoek met verschillende soorten klanten (kartonfabrikanten, kledingwinkels en verzamelcentra) zijn de verschillende variabelen geïdentificeerd die het lijmen in verschillende stations beïnvloeden en is er een protocol voor het gebruik opgesteld waardoor ook tuinbouwklanten metalloceen technologie in hun kartonnen verpakkingen zullen kunnen opnemen. Hiervoor moest er een specifieke formule ontwikkeld worden.

Het nieuwe product (SEMPACOL Innovatie AGRI) wordt gepresenteerd tijdens de Fruit Logistica 2017 (Berlijn, 8-10 februari). Het stelt groenten en fruitverpakkers in staat om hun productinvestering met de hoogste kwaliteit te beschermen totdat het de eindverbruiker bereikt.

BADRINAS is de oudste producent van hotmelt in Spanje, marktleider in dit segment en erkend door alle belangrijke kartonfabrikanten.

Voor meer informatie:
BADRINAS SA
Tel. +34 93 460 78 20
E-mail: info@badrinas.com
www.badrinas.com/agricultura/
Publicatiedatum: