Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiase aardappeltelers verwachten 20% meer opbrengst

Nu de oogst en export van aardappelen in volle gang is, verwachten telers uit Centraal-Punjab 20% meer opbrengst en een betere export. De doelstelling is dit seizoen 3,6 miljoen ton te oogsten van 400.000 acre, maar telers denken dat de productie tot wel 4,3 miljoen ton kan stijgen. Met het oog op deze verwachte opbrengst maken de telers zich zorgen dat het huidige lagere prijsniveau verder zal dalen als de export niet in een stroomversnelling geraakt. Momenteel is de prijs voor kwaliteitsaardappelen ongeveer 1.400 roepies (€19,52) per 120 kg.

Het exportproces wint ook aan tempo dankzij het Russische verbod op de aardappelimport uit Egypte en Bangladesh dat sinds vorig jaar van kracht is. Ook is dit jaar een nieuwe markt geopend: Jemen. Een Jemenitisch team bracht onlangs een bezoek aan Okara om de oogst en het exportproces te inspecteren en daarna werd het startsein voor de export naar Jemen gegeven. Ook wordt er nog steeds handel gedreven met de traditionele markten als de Golf en het Verre Oosten.

source: dawn.com
Publicatiedatum: