Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU ministers: sancties Rusland blijven van kracht

Rusland moet ophouden met het steunen van separatisten in Oekraïne. Doet het dat niet, dan zullen de geldende sancties in stand worden gehouden. Dat maakten 14 EU ministers van Buitenlandse Zaken afgelopen maandag bekend.

Naast de verhoudingen met Rusland, stonden ook die met Amerika en China op het programma. De Amerikaanse president Trump heeft er meermaals blijk van gegeven de verhoudingen met Rusland te willen normaliseren, een houding die binnen het Europese bestuursapparaat overwegend op onbegrip stuit. Voorts zorgt het protectionistische beleid van Trump voor opschudding in de wereldwijde handelsrelaties, waarin het kleiner wordende Europa zoekt zijn positie veilig te stellen. Zo wil Europa in tegenstelling tot de door Trump gewenste verhoging van importtarieven, juist 'barrières en wrijvingen in het handelsverkeer met China' wegnemen (aldus Cecilia Malmström, Europees Commissaris voor Handel)


Klik hier voor een uitgebreider verslag op het FD
Publicatiedatum: