Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Infrastructuur uitstekend, maar complexe importprocedures aandachtspunt"

Nederland op één na beste handelsland ter wereld

Nederland is na Singapore het beste handelsland ter wereld. Dit blijkt uit het rapport Global Enabling Trade Report 2016, gepubliceerd door het World Economic Forum en de Global Alliance for Trade Facilitation. Evofenedex is verheugd met de erkenning, maar meent ook dat deze goede positie niet vanzelfsprekend is. Continue investeringen zijn cruciaal om de goede handelspositie te waarborgen.

Sterk
Het rapport beoordeelt landen op basis van de werking van overheden, beleid, infrastructuur en ondersteunende diensten voor handelsfacilitatie. Het rapport roemt de Nederlandse haveninfrastructuur, de Nederlandse positie als hub voor luchtverkeer en het goede wegennetwerk. Ook de geografische verbinding met de rest van Europa wordt gezien als zeer sterk. Complexe importprocedures en beperkte toegang tot financiering worden genoemd als aandachtspunten.

Stembus

In maart 2017 gaat Nederland weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Evofenedex benadrukt de noodzaak om handel en logistiek prioriteit te geven in de verkiezingsprogramma's. Alleen daarmee kan de goede handelspositie van Nederland gewaarborgd blijven. Evofenedex presenteert hiervoor een 10-puntenplan en roept politieke partijen op het plan te gebruiken om hun koers te bepalen.

Bron: EVO

Publicatiedatum: