Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe tegemoetkoming werkgevers: het lage- inkomensvoordeel

Per 1 januari 2017 is het lage-inkomensvoordeel (LIV) ingegaan voor werkgevers. Deze regeling is een tegemoetkoming voor werkgevers in de loonkosten voor werknemers met een laag loon. Het voordeel kan oplopen tot €2.000 per werknemer per jaar. UWV beoordeelt op basis van uw aangiften voor welke werknemers u recht hebt op het lage-inkomensvoordeel. De Belastingdienst betaalt deze vervolgens automatisch het volgende kalenderjaar aan u uit. U hoeft zelf dus geen aanvraag in te dienen.

Het LIV is een nieuwe, jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers met werknemers die een laag inkomen hebben en maakt onderdeel uit van de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl). U heeft recht op deze tegemoetkoming voor elke werknemer die aan de volgende drie voorwaarden voldoet:

1. De werknemer heeft een gemiddeld uurloon van minimaal 100% en maximaal 125% van het wettelijk minimumloon (van een 23-jarige). De werknemer mag jonger zijn dan 23 jaar.
  • Voor werknemers die tussen 100% en 110% van het wettelijk minimumloon verdienen, krijgt u maximaal € 2.000 per werknemer per jaar.
  • Voor werknemers die tussen 110% en de 125% van het wettelijk minimumloon verdienen, krijgt u maximaal € 1.000 per werknemer per jaar.
2. De werknemer heeft ten minste 1.248 verloonde uren per jaar.
3. De werknemer heeft de AOW-leeftijd nog niet bereikt.

Klik hier voor meer informatie over de regeling.
Publicatiedatum: