Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kwekerij de Wieringermeer, Grow Group

Rainbow Horticulture Tunisia breidt uit

Tholen - Er wordt gebouwd in Tunesië. Sinds vorig jaar telen Kwekerij de Wieringermeer en de Grow Group samen met een Tunesische partner paprika's en puntpaprika's in Tunesië onder de naam Rainbow Horticulture Tunisia. Het teeltarreaal wordt verdubbeld naar ruim 5 hectare. 



Rainbow Horticulture Tunisia teelt sinds 2016 blokpaprika`s en puntpaprika`s op een oppervlakte van 2,5 ha in Tunesië. "Het bedrijf is ontstaan door de vraag naar jaarrond productie van paprika en puntpaprika", vertelt John van Marrewijk van Kwekerij de Wieringermeer. De paprikakwekerij is samen met Grow Group, de Naaldwijkse plantenkwekerij, en samen met een Tunesische partner aan de slag gegaan. Sinds 2016 leveren ze jaarrond paprika en puntpaprika aan afnemers die daar behoefte aan hebben. 

Nederlandse standaarden
"In Tunesië wordt geteeld volgens Nederlandse kwaliteitsstandaarden", vertelt John. "Een gestookte teelt op substraat met recycling van water. Daarnaast gebruiken we biologische gewasbescherming." Het resulteert in producten van bijzonder goede kwaliteit en met een prima houdbaarheid. 

Sinds de teelt gestart is, zijn er een aantal contracten gesloten. "Vanuit het Verenigd Koninkrijk is er serieuze interesse in de blokpaprika en worden er de komende maanden gesprekken gevoerd over het jaarrond leveren van paprika`s." 



De paprika`s worden verkocht door Harvest House via de exportbedrijven TNI en Rainbow International. Gezien de internationale interesse heeft Rainbow Horticulture Tunisia besloten de productieoppervlakte in 2017 uit te breiden naar ruim 5 ha. Voor de toekomst zijn nog voldoende uitbreidingsmogelijkheden.

Voor meer informatie:
Harvest House 
Honderdland 415
2676 LV Maasdijk
Tel: 0174 519 200
info@harvesthouse.nl
www.harvesthouse.nl