Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

59% Poolse consumenten geeft voorkeur aan duurzame groenten

Consumenten zijn steeds meer geïnteresseerd in de oorsprong van producten: hoe en waar ze worden geproduceerd. Producenten lichten hierop hun teeltmethoden toe en delen hoe producten worden behandeld voordat ze bij de consument terechtkomen. In dit verband valt de term "duurzaam" steeds vaker. 

Het concept duurzaamheid valt binnen een bredere context, die door de Verenigde Naties werd geadresseerd in 2015, het jaar van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Tot deze doelstellingen behoorden onder andere de eliminatie van extreme armoede, de strijd tegen ongelijkheid en het stopzetten van milieuveranderingen. Doelstelling 2 was: "Stop de honger en bereik voedselzekerheid en betere voeding middels het bevorderen van duurzame landbouw" en nummer 12 luidde: "Zorg voor duurzame consumptie en productiepatronen."

Momenteel is 59 procent van de Polen, die deelnamen aan een enquête van Knorr, van mening dat duurzame groenten beter smaken. Bovendien zal duurzame productie veel minder nadelige gevolgen voor het milieu hebben en hoeven er geen natuurlijke hulpbronnen (waar de kwaliteit van onze levens en die van toekomstige generaties van afhangt) te worden uitgeput.

Geraamd wordt dat elk jaar tot een derde van alle geproduceerde voeding wordt verspild door inadequate oogst- en transportpraktijken. Aantasting van de grond, een afnemende bodemvruchtbaarheid of overmatig watergebruik tasten allen het milieu aan. Duurzame landbouw is dus noodzakelijk en kan gedaan worden middels efficiënte irrigatiesystemen, wat niet alleen tot 30 procent water bespaart, maar wat ook de winstgevendheid van gewassen kan verhogen met maar liefst 20 procent.

Publicatiedatum: