Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Start campagne ‘Lekker buiten de koelkast’

Na aankoop leggen de meeste mensen tomaten vaak meteen in de koelkast, maar dat is helemaal niet verstandig. Het advies om tomaten juist niet gekoeld te bewaren, is bij weinig consumenten bekend. "De hoogste tijd om campagne te voeren," zegt marketing manager Wim van den Berg. "We verspreiden flyers en stickers. En roepen al onze ketenpartners op om de boodschap te delen."

Buiten de koelkast blijft een tomaat lekkerder van smaak. De moleculen die de smaak bepalen, breken door de kou langzaam af. Een tomaat buiten de koeling behoudt langer zijn voedingsstoffen en blijft langer sappig en vitaal. "Te weinig consumenten hebben hier weet van. Daarom gaan we deze tip vaker communiceren. Zoals op verpakkingen, via flyers en in consumentenmagazines. Er zijn ook nog steeds retailers die tomaten in de koeling verkopen. In samenwerking met onze ketenpartners wordt hier de komende tijd ook extra aandacht aan gegeven."

Op kamertemperatuur
Consumenten kunnen tomaten dus beter op kamertemperatuur bewaren, bijvoorbeeld op de fruitschaal. Maar leg ze niet te dicht bij bananen, appels of peren. Deze vruchten bevatten ethyleen en dat kan het rijpingsproces van de tomaat juist versnellen. Tomaten zijn wel goed te bewaren samen met paprika's, komkommers en aubergines.

Promotiepakket ontvangen?
Deel de stickers uit en plak ze op! Door de campagne allemaal te ondersteunen geniet men nog meer en langer van tomaten. Ook een promotiepakket ontvangen? Neem dan contact op met Mariƫlle van den Berg via info@prominent-tomatoes.nl.

Meer informatie?
De verkoop en marketing van Prominent tomaten, verlopen via DOOR Partners B.V., de verkoopdochter van coƶperatie DOOR U.A. Meer informatie over Prominent is te vinden op www.prominent-tomatoes.nl.


Publicatiedatum: