Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Masr Fruit breidt uit voor jaarrond aanvoer

De bekende AGF-producent en -importeur Masr Fruit heeft vorig maand een nieuw merk gelanceerd: MASRFRESH.Max Kryeziu, developmentmanager van het bedrijf, legt uit dat het bedrijf door middel van deze nieuwe merknaam de bedrijfsidentiteit van de hele organisatie wereldwijd wil benadrukken. Momenteel werkt iedere tak van het bedrijf nog onder een eigen merknaam en logo.Gedurende de afgelopen jaren heeft Masr Fruit zijn productaanbod en importlanden en- markten voortdurend uitgebreid. In de laatste paar maanden heeft Masr zijn bedrijfsstructuur veranderd en meer personeel aangenomen om een en ander soepel te laten verlopen.




Egypte

Lente-uien, zoete aardappelen, sperziebonen, sinaasappelen en aardbeien zijn de voornaamste producten uit Egypte en naast een pakstation voor groenten heeft Masr Fruit onlangs ook een citruspakstation aangekocht in Egypte. "Het nieuwe pakstation geeft ons meer stabiliteit op de markt en stelt ons in staat onze klanten beter te beleveren," legt Max uit. 




Marokko
Masr Fruit is in 2013 gestart met de productie in Marokko. Aanvankelijk werden er lente-uien, sperziebonen en aardappelen geteeld, later gevolgd door courgettes en paprika's. "Er worden nieuwe productenlijnen geïntroduceerd via bestaande telers om een betrouwbaar leveranciersbestand te ontwikkelen, waarbij de focus ligt op het beleveren van de retail in Europa en Azië," vervolgt Max. "Zo zijn de categorieën aardbeien, blauwe bessen, avocado's, sinaasappelen en clementines geïntroduceerd. Masr Fruit hoopt de productie van deze categorieën in Marokko verder te ontwikkelen."



Griekenland en Albanië
In 2016 is Masr Fruit gestart met het leveren van vers fruit, zoals kiwi's, druiven, appelen en steenfruit uit Griekenland. De aanvoer vanuit Griekenland zal ook in het seizoen 2017 voortgezet worden.

In het derde kwartaal van 2016 heeft het bedrijf in Albanië een pakstation voor appelen gebouwd. "We zijn gestart met de export naar landen als Egypte, Jordanië en de Verenigde Arabische Emiraten. We steunen onze telers nog steeds bij het verbeteren van hun kwaliteitsstandaarden met het oog op de toekomstige export naar bijvoorbeeld de Europese markt."

"Om de verkoop te coördineren, hebben naast ons hoofdkantoor in Poeldijk ook kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zweden, Griekenland en Albanië en de komende maanden zullen er nog nieuwe verkoopkantoren in Hongarije, China en de Verenigde Arabische Emiraten bijkomen," vervolgt Max.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

We hebben de stichting Masr Fruit Foundation opgericht, als onderdeel van ons wereldwijde verantwoord ondernemerschap. Duurzaamheid staat bij Masr Fruit ook hoog in het vaandel. Het bedrijf blijft werken met SEDEX, Grasp en zal per 1 maart ook lid worden van BSCI.



Masr Fruit is aanwezig op de vakbeurs Fruit Logistica 2017 – Egyptisch paviljoen Hal 2.1 – Stand B.3

Voor meer informatie:
Max Kryeziu Masr Fruit International BV
Tel: +31 180 71 30 17
Email: max@masrfruit.com
www.masrfruit.com 
Publicatiedatum: