Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groot Egyptisch paviljoen op Fruit Logistica

Met de steun van de Egyptische ministeries van Landbouw en Handel, exportorganisatie AEC en de Expo & Convention Autoriteit EECA zal er tijdens de vakbeurs een Egyptisch paviljoen ingericht zijn op Fruit Logistica.

Nog nooit eerder was Egypte met zo'n groot paviljoen aanwezig op deze vakbeurs. In het 1.575 vierkante meter grote paviljoen zullen 90 Egyptische bedrijven hun producten presenteren.
AEC-voorzitter Abdel Demerdash benadrukt het belang van evenementen zoals Fruit Logistica voor de Egyptische sector omdat deze toegang bieden tot de internationale markt wat cruciaal is voor de economische ontwikkeling van Egypte.

In het seizoen 2015-2016 bereikte de waarde van de Egyptische landbouwexport €1,9 miljard, waarvan fruit het belangrijkste exportproduct is met een exportwaarde van €900 miljoen. Citrus, granaatappelen, druiven en aardbeien zijn de meest geëxporteerde fruitcategorieën.





Verse groenten komen op de tweede plaats met een waarde van €649 miljoen, Uien, aardappelen, tomaten en sperziebonen behoren tot de meest geëxporteerde groenten.

Saoedi-Arabië is de belangrijkste exportmarkt voor Egyptische AGF, gevolgd door Rusland, Koeweit, de Verenigde Arabische Emiraten en het Verenigd Koninkrijk.

De vooruitzichten zijn goed aangezien Egypte flink investeert in de sector door bijvoorbeeld pakstations te bouwen die voldoen aan de internationale specificaties, met name die van de Europese markt.

Om de groei van de sector verder te stimuleren, richt het AEC zich op een aantal activiteiten zoals management- en technische trainingen voor Egyptische exporteurs met betrekking tot kwaliteitseisen, technologische ontwikkelingen en logistiek. Verder richt het EAC zich op contacten met importeurs, marktonderzoek en het organiseren van vakbeurzen en -evenementen. 

Demerdash vertelt dat de sector in Egypte snel groeit en gesteund wordt door tal van overheidsorganen. In samenwerking met alle betrokken partijen in het land, probeert het AEC toegang te krijgen tot nieuwe markten. Zo is Egypte er in geslaagd toegang tot de Chinese markt te krijgen voor de export van druiven en citrus. Deze producten worden ook naar andere markten in Azië en Australië geëxporteerd. EAC zoekt ook naar nieuwe exportmarkten zoals Japan voor druiven, en Latijns-Amerika voor de export van citrus en dadels. 

Binnenkort krijgen ook granaatappelen, aardappelen en uien toegang tot de Chinese markt, die veel marktkansen biedt voor deze producten. Egypte zal zich in 2017 ook op Afrika richten door middel van een strategisch exportplan waarbij gebruik gemaakt wordt van de verschillende handelsverdragen die Egypte heeft gesloten.

Het Egyptische paviljoen is te bezoeken in hal 2.1.


Voor meer informatie:
Agricultural Export Council
Tel : +202 25283611 Ext (109)
Fax : +202 25283612
Mobile :+201287089500
Email: mfathy@aecegypt.com
www.aecegypt.com
Publicatiedatum: